1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä

Herkulliset shrub-juomat

Helpot ja herkulliset shrubit ovat maistuva alkudrinkki tai seurustelujuoma. Kauniiseen pulloon pakattuna shrub on myös erinomainen lahja tai tuliainen. Marjoista, hedelmistä, sokerista ja etikasta keitettävä shrub-makusiirappi muuntuu ihanaksi shrub-juomaksi esimerkiksi kivennäisveteen tai kuohuviiniin sekoitettuna. Makusiirapeissa vain mielikuvitus on rajana – tässä kolme herkullista shrub-reseptiä!

Granaattiomenashrub (6 annosta)

3 dl granaattiomenan siemeniä
2½ dl Rajamäen (Vadelma-persikka) Omenaviinietikkaa
2½ dl sokeria
1 rkl glögi-mausteseosta
Jääpaloja ja kanelitanko tarjoiluun

Mittaa kattilaan Vadelma-persikka-omenaviinietikkaa, sokeri, glögi -mausteseos ja granaattiomenan siemenet. Halutessasi voit käyttää myös Omenaviinietikkaa. Kuumenna granaattiomenashrub kiehuvaksi välillä sekoittaen. Anna kiehua muutaman minuutin ajan, kunnes sokeri on sulanut. Siivilöi granaattiomenashrub kulhoon ja painele lusikan avulla granaattiomenan siemenistä mehu kulhoon. Peitä kulho kelmulla ja nosta granaattiomenashrub jääkaappiin jäähtymään. Mittaa lasin pohjalle 2-4 cl granaattiomenashrubia oman maun mukaan. Lisää lasiin jääpalat ja kaada lasiin kuohuviini tai kivennäisvesi. Sekoita hyvin ja tarjoile heti. Resepti: Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Appelsiini-inkivääri-kanelishrub (4 annosta)

1 dl vettä
1 dl sokeria
1 appelsiini kuorittuna
0,5 tl jauhettua inkivääriä
0,5 rkl jauhettua kanelia
2 tl sitruunamehua
3 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa

Lisää kattilaan vesi ja sokeri. Anna sokerin liueta ja veden kiehahtaa. Lisää kuoritut appelsiinipalat, inkiväärijauhe ja jauhettu kaneli, ja kiehauta noin 10-15 minuuttia. Siivilöi neste ja anna sen jäähtyä. Kun neste on jäähtynyt, sekoita joukkoon viinietikka. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun saakka. Tehdäksesi jouluisen juoman laita lasiin 1/3 siirappia ja 2/3 nestettä, vissyä tai kuohuviiniä. Resepti: 52 Weeks of Deliciousness 

Karpaloshrub (10 annosta)

400 g karpaloita
2,5 dl sokeria
1,5 dl Rajamäen punaviinietikkaa

Laita karpalot, sokeri ja punaviinietikka kattilaan ja keitä noin 10-15 minuuttia. Siivilöi seos ja painele marjoja, jotta kaikki mehu irtoaa. Pullota valmis seos tai käytä heti. Valmista juomaa saat lisäämällä 3 ruokalusikallista siirappia esim. kuohuviinin tai kivennäisveden joukkoon. Resepti: Perinneruokaa PRKL

Reseptissä käytetyt Rajamäen-tuotteet