Modenan balsamietikka
Tulosta Lähetä sähköpostiin

Yrttinen porsaanfilee

Raaka-aineet

 

800 g porsaan ulkofileetä
½ rkl suolaa
½ rkl rosmariinia
½ rkl timjamia
¼ rkl salviaa
1 tl rouhittua mustapippuria

Marinadi:
paistoliemi tai tilkka vettä
1 pieni sipuli
2 dl punaviiniä
1 tl timjamia
1 tl rosmariinia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl siirappia
½ tl suolaa
2 rkl Modenan Balsamiviinietikkaa
(Aceto Balsamico di Modena del Duca IGP)
1 dl öljyä

Kastike:
3 dl marinadia
1 rkl vehnäjauhoja
0,5 dl kuohukermaa

 

Hiero mausteet fileen pintaan, pane liha paistopussiin ja kypsennä 150 asteessa, kunnes lihan sisälämpötila on noin 66-70 astetta. Kääri filee folioon hetkeksi.

Mittaa kattilaan mahdollisesti paistaessa syntynyt paistoliemi, hienonnettu sipuli, punaviini ja mausteet. Keitä seosta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Jäähdytä marinadi ja sekoita siihen Aceto balsamico ja öljy. Ota liha foliosta ja laita se muovipussiin. Kaada marinadi lihan päälle, sulje pussi tiukasti ja anna lihan maustua yön yli jääkaapissa. Kääntele pussia muutaman kerran marinoinnin aikana, jotta liha maustuisi kunnolla.

Seuraavana päivänä siivilöi marinadi kastiketta varten ja sekoita sen joukkoon vehnäjauhot. Keitä lientä sekoittaen kunnes se sakenee, ja anna kiehua 5 minuuttia. Lisää viimeiseksi kerma. Tarjoa lämmitetyn porsaanfileen kanssa.

 

Tutustu tuotteisiin Balsamietikat

  • Viinietikat
  • Väkiviinaetikat
  • Balsamietikat
  • Balsamikastikkeet