Sitruuna-valkoviinietikka
Tulosta Lähetä sähköpostiin

Uunilohi ja lohkoperunat

Gluteeniton Laktoositon

Raaka-aineet

 

600 g puhdistettua lohifileetä
3 rkl soijakastiketta, esim. Kikkoman
2 rkl Rajamäen Sitruuna Valkoviinietikkaa
1 limen mehu
1 kuivattu pieni chilipalko murskattuna (tai 0,5 tl chilijauhetta)
1 tl sokeria
suolaa

Lohkoperunat:
6 isoa rosamunda-perunaa
1 rkl rypsiöljyä
1 tl kuivattua timjamia (tai 1 rkl tuoretta)
suolaa ja mustapippuria

Sekoita soijakastikkeen joukkoon etikka, limen mehu, murskattu chilipalko ja sokeri. Laita lohi filee uunivuokaan ja kaada päälle marinadi. Anna kalan maustua n. 1 tunti huoneenlämmössä. Sivele mausteseosta kalan pintaan silloin tällöin. Mausta filee vielä suolalla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia riippuen fileen paksuudesta.

Pese ja lohko perunat sillä välin kun kala maustuu. Laita lohkot pieneen kevyesti öljyttyyn uunivuokaan ja sekoita niiden joukkoon öljy ja timjami sekä suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Paista perunoita 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Tarjoile uunilohi lohkoperunoiden ja vihreän salaatin kera.

 

Tutustu tuotteisiin Balsamietikat

  • Viinietikat
  • Väkiviinaetikat
  • Balsamietikat
  • Balsamikastikkeet