Rajamäen Luomu Väkiviinaetikka
Tulosta Lähetä sähköpostiin

Uppomunat

Gluteeniton Laktoositon

Raaka-aineet

1 kananmuna / syöjä
2 l vettä
1,4 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa

Kiehauta vesi ja lisää väkiviinaetikka. Säädä lieden lämpö niin, että vesi kiehuu maltillisesti. Riko kananmunat yksitellen kauhaan tai kahvikuppiin ja kaada ne rauhallisesti kiehuvaan veteen. Sekoita veteen pieni pyörre niin uppomunasta tulee kauniin muotoinen. Keitä munia  2-3 minuuttia ja nosta ne reikäkauhalla talouspaperin päälle kuivumaan. Uppomuna saa jäädä sisältä valuvaksi, joten älä keitä niitä liikaa. Keitä enintään pari kolme kananmunaa kerrallaan, ettei kattilassa tule ruuhkaa. Uppomunat sopivat salaatteihin, leipien päälle, aamiaispöytään pekonin ja paahtoleivän rinnalle ja erilaisiin kalaruoka-annoksiin lisukkeeksi. Klassikkoannos syntyy pariloidusta lohesta, voissa paistetusta pinaatista, hollandaisekastikkeesta ja uppomunasta.

Tutustu tuotteisiin Balsamietikat

  • Viinietikat
  • Väkiviinaetikat
  • Balsamietikat
  • Balsamikastikkeet