Chili-punaviinietikka
Tulosta Lähetä sähköpostiin

Sweet Chili

Gluteeniton Laktoositon

Raaka-aineet

4 punaista paprikaa
5 kpl punaisia chilejä
4 valkosipulinkynttä
2  suurta kypsää tomaattia
3 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1 dl vettä
2 sitruunan mehu
750 g sokeria
1 rkl suolaa
5 dl Rajamäen Chili-punaviinietikkaa

Halkaise paprikat ja chilit. Poista siemenet ja hienonna suikaleiksi. Hienonna myös valkosipuli sekä kuutioi tomaatit. Laita kasvikset tehosekoittimeen, lisää vesi ja sitruunamehu ja sekoita hienoksi seokseksi. Kaada seos kattilaan ja lisää inkivääri, sokeri,  suola ja punaviinietikka. Kiehauta ja laske sitten lämpöä. Hauduta miedolla lämmöllä hiljaa poreillen 40-50 minuuttia. Nosta sitten kattila liedeltä ja jäähdytä hieman. Kaada sweet chili puhtaisiin purkkeihin ja jäähdytä kokonaan. Säilytä viileässä ja valolta suojassa. Chili kestää hyvänä noin 3 kuukautta.

Huom! Tällä reseptillä saatavan sweet chilin koostumus on paprikoiden ja tomaattien koosta riippuen melko löysää ja kastikemaista. Mikäli haluat kiinteämmän lopputuloksen, kannattaa käyttää esim. 5 paprikaa ja 4 tomaattia tai korvata tavallinen sokeri hillosokerilla.

Tutustu tuotteisiin Balsamietikat

  • Viinietikat
  • Väkiviinaetikat
  • Balsamietikat
  • Balsamikastikkeet