Omenaviinietikka
Tulosta Lähetä sähköpostiin

Rapu-vermisellisalaatti ja chili-minttukastike

Laktoositon

Raaka-aineet

125 g riisivermiselliä
200 g katkarapuja suolaliemessä
n. 170 g grillattua paprikaa öljyssä (esim. Sacla)
1 porkkana
n. 10 cm pala kurkkua

Chili-minttukastike:
1 dl oliiviöljyä
0,5 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa
soijakastiketta, mustapippuria ja sokeria maun mukaan
2 tl punaista chiliä hienonnettuna (noin puolikas chilipalko)
3 rkl minttua hienonnettuna

Valmista ensin kastike. Sekoita öljy ja etikka kulhossa sekaisin. Mausta soijakastikkeella, mustapippurilla ja sokerilla. Lisää lopuksi chili ja minttu, sekoita. Anna makujen tekeytyä hetki.

Laita riisivermisellit isoon kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä niin, että vermisellit peittyvät. Turvota vermisellejä 2-3 minuuttia, valuta siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta myös katkaravut sekä grillattu paprika. Suikaloi porkkana. Halkaise kurkku pituussuunnassa, poista siemenet lusikalla ja suikaloi kurkku. Sekoita kaikki salaatin ainekset isossa kulhossa ja kaada joukkoon kastike. Kääntele kastike salaatin joukkoon ja jätä salaatti hetkeksi maustumaan.

Tutustu tuotteisiin Väkiviinaetikat

Tutustu tuotteisiin Balsamietikat

  • Viinietikat
  • Väkiviinaetikat
  • Balsamietikat
  • Balsamikastikkeet
  • Oliiviöljyt