Sitruuna-valkoviinietikka
Tulosta Lähetä sähköpostiin

Rajamäen pääsiäislammas

Laktoositon

Raaka-aineet

1 kpl lampaan viulu (2-2,5 kg)

Vihreä salsa-marinadi:
1 dl hienonnettua minttua
1 dl hienonnettua ruohosipulia
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
1 pieni tuore chilipalko hienonnettuna
0,5 dl Rajamäen Sitruuna Valkoviinietikkaa
2 dl oliiviöljyä
1-2 tl sokeria tai hunajaa
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna

Lisäksi:
0,5 dl kapriksia

Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa lukuunottamatta valkosipulia. Painele seosta voimakkaasta lusikalla tai kauhalla niin, että maut kunnolla heräävät ja sekoittuvat. Kuivaa lampaan viulu talouspaperilla. Hiero puolet marinadiseoksesta sekä hienonnetut valkosipulin kynnet tasaisesti viulun pintaan. Laita viulu mausteineen muovipussiin, sulje pussi tiiviisti ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli. Pakkaa loppumarinadi kannelliseen astiaan ja pistä sekin jääkaappiin.

 

Nosta viulu huoneen lämpöön paria tuntia ennen paistamista. Laita lammas leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun, mausta vielä kauttaaltaan suolalla ja tuoreella mustapippurilla ja pistä lihan paksuimpaan kohtaan sisälämpömittari. Varo ettei mittarin kärki osu luuhun! Paista viulua 125-asteisessa uunissa kunnes lämpötila on 70-astetta. Valele paistia tarvittaessa paistoliemellä paiston aikana.

Peitä kypsä paisti foliolla ja anna vetäytyä hetki ennen viipalointia. Sekoita jääkaapissa odottaneen marinadin joukkoon kaprikset, joita voit hieman hienontaa veitsellä. Lisää halutettassasi oliviiöljyä, jos haluat juoksevamman kastikkeen.

Tarjoile lammas marinadikastikkeen sekä esimerkiksi marinoitujen kasvisten ja valkosipuliperunoiden kera.

 

Tutustu tuotteisiin Balsamietikat

  • Viinietikat
  • Väkiviinaetikat
  • Balsamietikat
  • Balsamikastikkeet