Tumma Balsamikastike
Tulosta Lähetä sähköpostiin

Rajamäen lihapullat

Raaka-aineet

1 pieni sipuli
2 tl rypsiöljyä
1 prk kermaviiliä
½ dl korppujauhoja
400 g naudan jauhelihaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl kuivattua oreganoa
1 kananmuna
suolaa
mustapippuria

Tomaattikastike:
1 dl tomaattipyreetä
2 dl paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
1 valkosipulinkynsi
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 ruukku basilikaa
1 rkl sokeria
2-3 rkl Rajamäen Tummaa Balsamikastiketta
suolaa
mustapippuria
0,5-1 dl vettä

 

Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi paistinpannulla öljytilkassa. Sekoita korppujauhot kermaviilin joukkoon ja anna jauhojen turvota hetki. Sekoita jäähtynyt sipulisilppu jauhelihaan ja lisää mausteet sekä turvotetut korppujauhot ja kananmuna. Mausta taikina vielä suolalla ja mustapippuria maun mukaan. Sekoita taikina huolellisesti. Jätä taikina tekeytymään noin 15 minuutiksi. Pyöritä taikinasta tasakokoisia lihapullia ja paista pullat kypsiksi voissa paistinpannulla tai 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Valmista kastike: Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Voit sekoittaa kastikkeen myös sauvasekoittimella. Kaada kastike kattilaan ja lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos kastike on liian paksua. Kuumenna, tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Lisää kastikkeeseen lihapullat (tai tarjoa kastike ja lihapullat erikseen). Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

 

Tutustu tuotteisiin Balsamietikat

  • Viinietikat
  • Väkiviinaetikat
  • Balsamietikat
  • Balsamikastikkeet