Valkoviinietikka
Tulosta Lähetä sähköpostiin

Raikas purjo-perunasosekeitto

Gluteeniton

Raaka-aineet
1 iso purjosipuli
3 isoa jauhoista perunaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
0,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa
n. 1,2 l vettä/ kanalientä
1-2 dl kuohukermaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Leikkaa purjosta puisevat tumman vihreät lehtien päät pois. Halkaise purjo ja huuhtele hyvin juoksevan veden alla. Kuori perunat ja valkosipulinkynnet ja paloittele kaikki kasvikset. Sulata voi isossa kattilassa ja lisää kasvikset. Kuullota pari kolme minuuttia koko ajan sekoitellen. Lisää valkoviinietikka ja vettä tai lientä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Kiehauta ja keitä kevyesti poreillen kunnes perunat ovat kypsiä, noin 20 minuuttia. Soseuta keitto tasaiseksi ja lisää kerma ja ripaukset suolaa sekä mustapippuria. Kuumenna ja tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita.

Tutustu tuotteisiin Balsamietikat

  • Viinietikat
  • Väkiviinaetikat
  • Balsamietikat
  • Balsamikastikkeet