Sitruuna-valkoviinietikka
Tulosta Lähetä sähköpostiin

Parsaa Hollandaise

Gluteeniton Laktoositon

Raaka-aineet

Parsa:
2 nippua tuoretta vihreää tai valkoista parsaa
vettä
suolaa

Hollandaise-kastike:
5 kpl kokonaista valkopippuria
2 oksaa persiljaa
1 oksa rakuunaa
1 dl vettä
½ dl Rajamäen Sitruuna Valkoviinietikkaa
3 munankeltuaista
150 g (laktoositonta) voita sulatettuna
suolaa ja mustapippuria

Kuori parsat varovasti nupusta tyveen päin ja leikkaa tyvestä pois 1-2 cm puiseva pala. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi, 2-4 minuuttia riippuen parsan paksuudesta.

Pane pieneen kattilaan murskatut valkopippurit, persilja, rakuuna, vesi ja etikka. Keitä lientä ilman kantta kunnes noin puolet nesteestä on haihtunut. Siivilöi liemi.

Laita keltuaiset metallikulhoon. Kaada siivilöity liemi keltuaisten joukkoon voimakkaasti vatkaten. Nosta kulho vesihauteeseen ja vatkaa keltuaisseosta kunnes se on sakeaa ja kuohkeaa. Kun seos ei maistu enää raa'alta kananmunalta, kastike on kypsää. Nosta kulho vesihauteesta. Lisää seokseen lämmin voisula voimakkaasti vatkaten. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile kastike heti keitetyn parsan kera.

 

Tutustu tuotteisiin Balsamietikat

  • Viinietikat
  • Väkiviinaetikat
  • Balsamietikat
  • Balsamikastikkeet