Ruokaisa Panzanella-leipäsalaatti saa makua rosmariini-valkosipulikastikkeesta
Punaviinietikka
Tulosta Lähetä sähköpostiin

Panzanella-leipäsalaatti ja rosmariini-valkosipulikastike

Laktoositon

Raaka-aineet

4 paksua viipaletta maalaisleipää
n. 170 g grillattua artisokkaa (esim. Sacla)
250 g kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
1 ruukku rucolaa

Rosmariini-valkosipulikastike:
1 dl oliiviöljyä
0,5 dl Rajamäen Punaviinietikkaa
1 valkosipulin kynsi + ripaus suolaa
suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan
3 rkl rosmariinia hienonnettuna

Valmista ensin kastike. Sekoita öljy ja etikka kulhossa sekaisin. Hienonna valkosipulinkynsi ja ripottele sen päälle ripaus suolaa. Hierrä valkosipuli tahnamaiseksi kokkiveitsen lappeella leikkuulautaa vasten. Lisää valkosipuli kastikkeen joukkoon, mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Lisää lopuksi rosmariini ja sekoita. Anna makujen tekeytyä hetki.

Paista tai grillaa leipäviipaleisiin kaunis väri. Kuutioi leipäviipaleet tai revi haarukkapaloiksi. Valuta artisokkapalat ja puolita kirsikkatomaatit. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Laita leipäpalat, artisokka, tomaatit ja punasipuliviipaleet tarjoilukulhoon ja valuta päälle kastike. Anna salaatin maustua puolisen tuntia. Viimeistele salaatti rucolalla juuri ennen tarjoilua.

Tutustu tuotteisiin Balsamietikat

  • Viinietikat
  • Väkiviinaetikat
  • Balsamietikat
  • Balsamikastikkeet