Vaniljasiirapissa marinoidut marjat saavat seurakseen hurmaavaa jugurttikermavaahtoa.
Tulosta Lähetä sähköpostiin

Marinoidut marjat ja jugurttikermavaahto

Gluteeniton

Raaka-aineet:

8 dl tuoreita marjoja

Siirappi:
2 dl sokeria
2 dl vettä
0,5 dl Rajamäen Vadelma & Persikka-Omenaviinietikkaa
1 vaniljatanko halkaistuna

Jogurttikermavaahto:
2 dl vispikermaa
2 dl paksua turkkilaista jugurttia
1-2 rkl sokeria
½ limetin mehu ja raastettukuori

Koristeluun:
tuoretta minttua tai laventelia tai ruiskukkaa

Mittaa kattilaan siirapin ainekset ja kiehauta. Keitä sitten hiljaa poreillen noin 15 minuuttia ja nosta kattila liedeltä. Jäähdytä. Puhdista sillä välin marjat kulhoon ja kaada päälle jäähtynyt liemi. Nosta jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi. Vaahdota vispikerma ja kääntele joukkoon jogurtti. Mausta sokerilla, limetin mehulla ja raastetulla kuorella. Lusikoi marjat liemineen annosmaljoihin ja lusikoi päälle jogurttikermavaahtoa. Koristele ja tarjoile.

 

Tutustu tuotteisiin Väkiviinaetikat

Tutustu tuotteisiin Balsamietikat

  • Viinietikat
  • Väkiviinaetikat
  • Balsamietikat
  • Balsamikastikkeet
  • Oliiviöljyt