Punaviinietikka
Tulosta Lähetä sähköpostiin

Lohipastrami ja marinoitua punasipulia

Laktoositon

Raaka-aineet

400 g ruodotonta lohifileetä
1 dl Kikkoman teriyakikastiketta
2 rkl sitruunamehua (esim. Limmi)
mustapippuria
ripaus sokeria
0,5 tl chilirouhetta
1 rkl seesaminsiemeniä
tilkka Seesamiöljyä (esim. Lanfranchi)
(suolaa)
vihersalaatteja

marinoitu punasipuli:
1 pieni punasipuli
1 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
ripaus sokeria

Leikkaa lohifileestä pitkänomainen mahdollisimman siisti ja kaunis pala. Sekoita teriyakikastikkeen joukkoon sitruunamehu, mustapippuria, ripaus sokeria ja chilirouhe. Nosta lohipala kapeaan reunalliseen astiaan ja valele kauttaaltaan marinadilla. Peitä astia kelmulla ja anna kalan marinoitua kylmässä noin 2 tuntia.

Laita sipuli marinoitumaan. Leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi renkaiksi. Sekoita sipulirenkaiden joukkoon punaviinietikka, suola ja sokeri. Laita sivuun odottamaan.

Nosta kala marinadista ja sipaise pintaan tilkka seesamiöljyä. Paista lohipala pannulla nopeasti kaikilta sivuiltaan. Pyörittele lohi seesaminsiemenissä. Ripottele halutessasi pinnalle vielä suolaa.
Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile salaattipedillä marinoidun punasipulin kera.

Tutustu tuotteisiin Balsamietikat

  • Viinietikat
  • Väkiviinaetikat
  • Balsamietikat
  • Balsamikastikkeet