Kirpsakan makea pähkinäherkku on maistuva lisuke esimerkiksi juustolautaselle.
Chili-punaviinietikka
Tulosta Lähetä sähköpostiin

Kirpsakan makea pähkinäherkku

Laktoositon

Raaka-aineet

1,5 dl Rajamäen Chili-punaviinietikkaa
1,5 dl vaaleaa siirappia
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl kuorellisia manteleita
1 dl kuorellisia pähkinöitä, esim. saksanpähkinä ja hasselpähkinä
1 rosmariinin oksa
 
Keitä Chili-punaviinietikkaa ja siirappia paksupohjaisessa kattilassa 5-10 minuuttia, kunnes seosta on jäljellä noin 2 dl. Seoksen kuuluu olla nauhamaisen juoksevaa, sillä se paksuuntuu jäähtyessään. Mikäli se paksuntuu siirappimaiseksi, lisää joukkoon tilkka vettä ja kiehauta. Aseta pähkinät, mantelit, karpalot ja rosmariinin oksa kerroksittain puhtaaseen lasipurkkiin. Kaada päälle lämmin chilietikkaseos. Anna jäähtyä, sulje purkin kansi ja anna maustua jääkaapissa vähintään yön yli. Nautiskele huoneenlämpöistä pähkinäherkkua esimerkiksi juustojen kera. Reseptistä saat noin 3 dl eli yhden purkillisen pähkinäherkkua.

Vinkki: Sujauta purkkiin rosmariinin sijasta muutama oksa tuoretta timjamia ja siirapin tilalle juoksevaa hunajaa.

Tutustu tuotteisiin Balsamietikat

  • Viinietikat
  • Väkiviinaetikat
  • Balsamietikat
  • Balsamikastikkeet