Tumma Balsamikastike
Tulosta Lähetä sähköpostiin

Kasvislasagne

Raaka-aineet

½ pkt lasagnelevyjä
400 g kesäkurpitsa
n. 400 g munakoisoa
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl rypsiöljyä
4 pihvitomaattia
2 palloa mozzarellaa
60 g parmesaaniraastetta

Tomaattikastike:
1 dl tomaattipyreetä
2 dl paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
1 valkosipulinkynsi
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 ruukku basilikaa
1 rkl sokeria
2-3 rkl Rajamäen Tummaa Balsamikastiketta
suolaa
mustapippuria
0,5-1 dl vettä

Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsa. Itketä ne, eli levitä viipaleet leivinpaperin päälle, ripottele viipaleiden pinnoille suolaa ja anna olla muutama minuutti tai kunnes neste nousee pintaan. Kuivaa talouspaperilla. Kaada vehnäjauhot isolle lautaselle ja pyörittele viipaleet vehnäjauhoissa. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista kesäkurpitsa- ja munakoisoviipaleet molemmin puolin kullan ruskeiksi muutamassa erässä. Viipaloi tomaatit ja mozzarella.

Valmista tomaattikastike. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Voit sekoittaa kastikkeen myös sauvasekoittimella. Kaada kastike kattilaan ja lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos kastike on liian paksua. Kuumenna, tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Kokoa lasagne leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Laita pohjalle tomaattikastiketta, sitten munakoiso-, kesäkurpitsa, tomaatti- ja mozzarellaviipaleita. Ripottele päälle parmesaania ja viimeistele kerros lasagnelevyillä. Jatka seuraavat kerrokset samaan malliin. Päällimmäiseksi jää lasagnelevykerros, tomaattikastike ja pinnalle ripotellaan runsaasti parmesaania. Paista 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja peitä se foliolla. Anna vetäytyä vielä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Tutustu tuotteisiin Balsamietikat

  • Viinietikat
  • Väkiviinaetikat
  • Balsamietikat
  • Balsamikastikkeet