Hunaja-Omenaviinietikka
Tulosta Lähetä sähköpostiin

Juusto-pähkinäsalaatti

Gluteeniton Kasvisruoka

Raaka-aineet

200 g juustoa (esim. Polar tai Oltermanni)
½ kurkku
200 g  viinirypäleitä
1 kerä punasikuria
1 keräsalaatti (tai 1 pussi sekasalaattia)
1 dl paahdettuja hassel- tai saksanpähkinöitä

Kastike:
1 keltuainen
¼ tl suolaa
1 tl sinappia (esim. Dijon)
2 rkl Rajamäen Hunaja-omenaviinietikkaa
2 dl rypsiöljyä
½ dl kuohukermaa

Kuutioi juusto. Kuori ja halkaise kurkku, poista siemenet teelusikalla. Leikkaa kurkku noin 0,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Pese viinirypäleet ja kuivaa ne talouspaperilla. Puolita rypäleet. Suikaloi punasikuri ja revi keräsalaatti haarukkapaloiksi. Levitä salaatti ja sikuri vadille ja ripottele päälle juustokuutioita, kurkkua ja viinirypäleitä. Sekoita kastike. Vatkaa keltuaisen joukkoon suola, sinappi ja viinietikka. Lisää vähitellen, koko ajan vatkaten öljy. Vaahdota kerma ja lisää se valmiin kastikkeen joukkoon. Valuta kastiketta salaatille ja nosta loppu kastike tarjolle salaatin viereen erillisessä kulhossa.

Tutustu tuotteisiin Balsamietikat

  • Viinietikat
  • Väkiviinaetikat
  • Balsamietikat
  • Balsamikastikkeet