Rajamäen Väkiviinaetikka
Tulosta Lähetä sähköpostiin

Jouluinen appelsiinisilli

Gluteeniton Laktoositon

Raaka-aineet

n. 500 g kevytsuolattuja sillifileitä

Mausteliemi:
1 appelsiinin kuori suikaleina ja mehu
1 ½ dl sokeria
3 dl vettä
1 kanelitanko
3 tähtianista
5 neilikkaa
10 mustapippuria
1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa

Kuori pestystä appelsiinista uloin oranssi kuori kuorimaveitsellä ja purista hedelmästä mehu. Sulata sokeri kattilassa ja anna sen hieman ruskistua. Lisää sulaneen sokerin joukkoon vesi ja mausteet. Anna liemen jäähtyä ja lisää jäähtyneen liemen joukkoon etikka, appelsiinimehu ja kuorisuikaleet.

Leikkaa huuhdotut sillifileet 1–2 cm viipaleiksi. Lado silliviipaleet tölkkiin ja kaada täysin jäähtynyt mausteliemi päälle. Anna maustua jääkaapissa pari päivää ennen tarjoilua.

Tutustu tuotteisiin Balsamietikat

  • Viinietikat
  • Väkiviinaetikat
  • Balsamietikat
  • Balsamikastikkeet