Valkoviinietikka
Tulosta Lähetä sähköpostiin

Appelsiini-artisokkatapakset

Raaka-aineet

vaaleaa leipää (esim. patonkia tai hyvää maalaisleipää)

1 appelsiini
4 artisokan sydäntä puolitettuina (esim. Saclà)
1/2 punasipuli
lehtipersiljaa
1 tl Rajamäen Valkoviinietikkaa
2 tl oliiviöljyä (esim. Lanfranchi)
suolaa
viherpippuria
100 g sinihomejuustoa, esim. roquefort
mustapippuria myllystä

Kuori appelsiini, fileoi ja leikkaa pieniksi paloiksi ja laita kulhoon. Silppua puolikas sipuli pieniksi kuutioiksi ja lisää appelsiinin sekaan. Lisää kulhoon noin ruokalusikallinen silputtua lehtipersiljaa. Sekoita öljy, etikka ja ripaus viherpippuria appelsiiniseokseen ja mausta suolalla. Tarkista maku ja anna levätä hetken. Leikkaa leivästä 8 suupalan kokoista palaa ja paahda niitä hetki uunissa juuri ennen tarjoilua, niin että ne ovat rapeita. Lusikoi jokaisen leivän päälle ruokalusikallisen verran appelsiinisalaattia, asettele päälle artisokan puolikas sekä murunen sinihomejuustoa. Rouhaise jokaisen tapaksen päälle mustapippuria myllystä ja tarjoile heti.

Tutustu tuotteisiin Balsamietikat

  • Viinietikat
  • Väkiviinaetikat
  • Balsamietikat
  • Balsamikastikkeet